Hitta motivation eller personlig tränare?

by Thomas on juli 21, 2013

Funderar på personliga tränare som koncept. Det verkar vara en rätt lyxig utgift om man har råd att betala en personlig tränare för att vara med och peppa en under sina träningspass. Det är klart att en pt säkert kan komma med bra tips och råd gällande kost och träning men frågan är vad goda råd får kosta? Är det värt pengarna? Det är nog en rätt personlig sak att bedöma.

”Hjälp PT jag klarar inte själv” VS ”titta jag är rik!”

Samtidigt känns det som ett erkännande att man inte klarar av att nå sina egna mål på egen hand. Hur lam får man vara? Om man inte klarar av att nå upp satta mål så kanske det är lika bra att låta bli eller? Å andra sida verkar det som samtidigt vara en social grej att signalera att ”jag har minsann råd att betala en personlig tränare”.

Blir en personlig tränare själva motivationen?

Å ena sidan handlar träning bara om att hitta rätt motivation. Varför tränar man? Ofta handlar det om att man inte är nöjd med sig själv eller vissa delar av sig själv och att man sätter upp rimliga mål för att åtgärda vad man nu är missnöjd med. Å andra sidan så lägger man ut förmodligen en hel del pengar på att anlita en personlig tränare vilket i sig borde bli motiverande då man lägger ut en viss summa pengar på att uppnå sitt mål. Då vill man naturligtvis ha resultat!

Att anlita eller inte anlita en personlig tränare!

Det är frågan jag kämpar med. Naturligtvis vill man så snabbt som möjligt se resultaten av sin träning men bankboken är dessvärre begränsad och då måste man prioritera sina investeringar. Sommarmånaderna gör det inte lättare samtidigt är det nu man har mer tid för att träna och ta del av bra tips och råd från en personlig tränare.

Anlita en riktig pt!

Tänk på att anlita en utbildad personlig tränare och inte någon självutnämnd expert! Ett tips är att se om de har gått någon utbildning som branchrådet för svensk massage godkänt.

  • Fundera igenom hur mycket pengar du har att spendera på en pt, det kan skilja en del!
  • Planera in när du ska nyttja en personlig tränare, det blir bättre om du har tid att fokusera!

Leave a Comment

Previous post: